Пошук

26.09.2024 07:40   Ганна Шаўчэнка / ave-maria.by / Catholic.by
Фота: ave-maria.by

Вераснёўскі нумар часопіса «Ave Maria» (№ 9 (354) 2024) запрашае чытачоў паразважаць пра літургічную і Апостальскую Традыцыю, якая ў сённяшнім свеце нярэдка падвяргаецца розным формам прафанацыі.

Кароткі агляд матэрыялаў нумара прапануе сайт выдання ave-maria.by.

«Паколькі патрабаванні Божага Права высокія, існуе сур’ёзная спакуса, каб іх „злагодзіць“. Пан Езус яскрава і без аніякага „абязбольвання“ паказвае гэты механізм абыходжання Божага Закону», — піша айцец Юрый Кулай OCD у артыкуле «Шанаваць Бога і не перашкаджаць у малітве», дзе прыводзіць розныя прыклады таго, як сучасны чалавек праз розныя апраўданні крывадушнічае ў адносінах з Богам.

«Ці можа быць споведзь маральна немагчымаю?» — так называецца артыкул ксяндза Андрэя Рылкі, дзе аўтар тлумачыць, у чым заключаецца фізічная або маральная немагчымасць прыступіць да споведзі і што павінен рабіць вернік у такой сітуацыі.

У наш час вялікія сумненні і бурныя дыскусіі перыядычна ўзнікаюць у сувязі з выкарыстаннем новых тэхнічных сродкаў у традыцыйнай цэлебрацыі літургіі. Гэтую важную тэму закрануў айцец Ян Струмілоўскі OСist у публікацыі «Аўтаарганіст, электраімшал і… Найсвяцейшая Ахвяра», што ў часопісе друкуецца ў перакладзе з польскай мовы.

Вялікая ўвага ў вераснёўскім нумары прысвячаецца традыцыйным формам набажэнства да Найсвяцейшага Сэрца Езуса.

Нагадаем, што сёлета ў санктуарыі Маці Божай Будслаўскай адбылося прысвячэнне Найсвяцейшаму Сэрцу Езуса Каталіцкага Касцёла ў Беларусі і ўсяго народа нашай краіны.

У артыкуле «Каб будаваць „цывілізацыю Сэрца Езуса…“» Аліна Новікава распавядае пра гэты духоўны акт, пра яго важнасць і глыбокае значэнне, а таксама пра тое, да чаго ён абавязвае нас, усіх вернікаў, святароў і кансэкраваных асобаў. Акрамя таго, аўтар паказвае вытокі культу Сэрца Езуса ў аб’яўленнях Хрыста святой Маргарыце Алякок, Маці Божай у Фаціме, Езуса Міласэрнага святой Фаўстыне Кавальскай, а таксама распавядае пра гісторыю распаўсюджвання набажэнства ў свеце і на нашых землях. Адна з формаў гэтага культу — чуванне «Святая гадзіна», пра якое ў аднайменным артыкуле падрабязна распавядае А. Рунёва.

Паліна Грыб у публікацыі «Традыцыя — мова, на якой Касцёл гаворыць са мною» прыводзіць думкі маладых людзей, актыўных католікаў, якія падзяліліся сваімі разважаннямі пра традыцыйныя набажэнствы Касцёла.

На старонках вераснёўскага нумара чытачы таксама знойдуць іншыя цікавыя матэрыялы ў рубрыках «Старонка псіхолага», «Сведчанне», «Нам пішуць», «З паэтычнай пошты», духоўныя разважанні і віншаванні.

На апошніх старонках вокладкі часопіса прапануюцца тэксты і малітвы, якія можна выкарыстаць для адарацыі падчас Святой гадзіны.

Абноўлена 26.09.2024 09:51
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Бог заўсёды чакае нас.
Ён ніколі не губляе надзеі і заўсёды прабывае побач.