Пошук

фота Марыны Валасар

25 сакавіка на дыяцэзіяльным узроўні ў Каталіцкім Касцёле будзе адзначацца ХХХІІІ Сусветны дзень моладзі. З гэтай нагоды Папа апублікаваў пасланне да юнакоў і дзяўчат.

«Не дазвольце, каб моладзевае ззянне згаснула ў цемры зачыненага пакою, дзе адзіным акном, каб глядзець на свет, з’яўляецца камп’ютар і смартфон», — заклікаў Святы Айцец.

У пасланні на тэму «Не бойся, Марыя, бо знайшла Ты ласку ў Пана» (Лк 1, 30), Святы Айцец нагадаў, што сёлетняе свята стане чарговым крокам да Сусветных дзён моладзі, якія ў 2019 г. пройдуць у Панаме.

Акрамя таго, у кастрычніку ў Ватыкане адбудзецца XV Генеральная Асамблея Сінода Біскупаў, прысвечаная моладзі — «каштоўнаму дару» для «Бога, Касцёла і свету».

Пантыфік заўважыў, што ў маладым узросце чалавек нярэдка сустракаецца з вялікай колькасцю страхаў, напрыклад, перад тым, што яго не будуць любіць і прымаць такім, які ёсць, або перад немагчымасцю рэалізаваць свае мары з-за адсутнасці добрай працы.

«Сёння існуе шмат юнакоў і дзяўчат, якія маюць пачуццё, што павінны быць не такімі, якімі з’яўляюцца насамрэч», — заўважыў Пантыфік і дадаў, што, «спрабуючы адпавядаць часта штучным і недасягальным стандартам», многія маладыя людзі «нястомна рэтушуюць свае выявы» ў віртуальным свеце, хаваюцца за фальшывымі маскамі і такім чынам самі становяцца «фэйкам».

Спрагнёную па «лайках» моладзь папа Францішак заклікаў навесці парадак у думках і пачуццях, каб дзейнічаць слушна і разважліва.

«Не бойцеся сумленна паглядзець на свае страхі, распазнаць іх прычыны і паквітацца з імі», — напісаў Папа. Па прыкладзе Панны Марыі, важна не баяцца расчыніць дзверы ўласнага жыцця, адкрыцца на іншых людзей, дадаў ён.

Папа заўважыў, што заклік «Не бойся» прысутнічае ў Бібліі 365 разоў, нібыта кожны дзень на працягу года Бог хоча вызваліць нас ад страху.

Святы Айцец адзначыў, што неабходная «цішыня малітвы, каб слухаць голас Бога, які гучыць у сумленні».

Як адзначыў Папа, кожнага чалавека Бог кліча па імені, што азначае яго выключнасць і вялікую годнасць у вачах Пана.

«Божае пакліканне, будучы асабістым і непаўторным, патрабуе ад нас адвагі, каб вызваліцца ад уніфікаваных ментальных схемаў і дазволіць нашаму жыццю стаць па-сапраўднаму арыгінальным і непаўторным дарам для Бога, Касцёла і іншых людзей», — падкрэсліў Папа.

Напрыканцы паслання Святы Айцец заклікаў маладых людзей па прыкладзе Панны Марыі не шукаць камфортнага жыцця, хаваючыся ад цяжкасцяў, але выходзіць насустрач іншым і любіць, асабліва самых слабых і бедных.

Абноўлена 22.02.2018 17:37
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Спагадлівасць - гэта праява Божай
Міласэрнасці, адзін з сямі дароў Святога Духа