Пошук


Адвага і цярплівасць — асаблівыя рысы малітвы, якую трэба ўзносіць да Бога «са свабодай дзіцяці». Пра гэта казаў папа Францішак падчас ранішняй Эўхарыстыі, якую 15 сакавіка цэлебраваў у капліцы сваёй ватыканскай рэзідэнцыі.

У гаміліі Пантыфік спаслаўся на чытанне з кнігі Зыходу, у якім Майсей просіць Бога злітавацца над выбраным народам пасля яго вераадступніцтва (Зых 32, 7–14).

Майсей прадстаўляў Пану цэлы шэраг аргументаў у абарону сваіх суайчыннікаў. Прарок нагадваў Богу пра ўсё, што Ён зрабіў для гэтых людзей, нагадваў пра вызваленне з егіпецкай няволі, пра вернасць Абрагама і Ісаака. У яго размове тварам у твар з Панам выяўляецца глыбокая заклапочасць і любоў да народа, заўважыў Папа.

Як дадаў Святы Айцец, Майсей не баяўся казаць праўду, не спрабаваў падкупіць Бога ці «гандляваць сумленнем». І «гэта падабаецца Богу», бо калі Ён «бачыць душу, бачыць чалавека, які моліцца, моліцца і моліцца, просячы аб чымсьці, Ён расчульваецца», падкрэсліў Святы Айцец.

Менавіта такой з’яўляецца заступніцкая малітва, для якой неабходна цярплівасць.

«Мы не можам паабяцаць камусьці малітву, а потым адгаварыць „Ойча наш“ і „Вітай, Марыя“ і забыцца пра справу. Не! Калі абяцаеш маліцца за кагосьці, ты павінен ісці ўзгаданым шляхам, а для гэтага патрэбна цярплівасць», — сказаў Пантыфік.

«Калі хачу, каб Пан выслухаў тое, аб чым прашу, я павінен прыходзіць і прыходзіць, стукаць у дзверы, стукаць у Яго сэрца, а таксама ў сваё, бо яно павінна быць глыбока заклапочана справай.

Калі маё сэрца не заклапочна патрэбай, не турбуецца пра чалавека, за якога я павінен маліцца, яно не будзе здольным да адвагі і цярплівасці», — адзначыў Святы Айцец.

Абноўлена 16.03.2018 16:29
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Бог заўсёды чакае нас.
Ён ніколі не губляе надзеі і заўсёды прабывае побач.