Пошук


«Калі я іду маліцца, часам засынаю. Гэта адбывалася і са св. Тэрэзай ад Дзіцятка Езуса. Яна казала, што Богу падабаецца, калі нехта засынае», — у гэтым прызнаўся папа Францішак у другім эпізодзе праграмы «Ойча наш», які выйшаў 1 лістапада на тэлеканале італьянскага епіскапату TV2000.

«Свяціся iмя Тваё», — гэтыя словы з галоўнай малітвы хрысціянства сталі прадметам разважання Пантыфіка.

Святы Айцец задаў рытарычнае пытанне: ці можа Божае імя «свяціцца» ў хрысціянах, якія змагаюцца адно з адным за ўладу; у тых, хто наймае кілера, каб пазбавіцца свайго ворага; у тых, хто не клапоціцца пра сваіх дзяцей?

Паводле Папы, адчуваць сябе дзіцём у руках Бога — гэта адзін з самых яскравых спосабаў «асвячэння Яго імя». На жаль, у свеце Божае імя вельмі часта зневажаецца, падкрэсліў Пантыфік у размове з кс. Марко Поца: «Мы сцвярджаем, што мы хрысціяне, што ў нас ёсць Айцец, але жывём, не хачу сказаць, што як жывёлы, але як людзі, якія не вераць ні ў Бога, ні ў чалавека, жывём без веры, робячы зло, не ў любові, а ў нянавісці, у канкурэнцыі, у войнах».

Тэлепраграма «Ойча наш» рэалізуецца ў супрацоўніцтве паміж Сакратарыятам па камунікацыі Святога Пасаду і тэлеканалам італьянскага епіскапату TV2000. Апрача Пантыфіка ў ёй выступаюць вядомыя свецкія вернікі са свету культуры і шоў-бізнесу. У эфір выйдзе дзевяць эпізодаў. Героем другога стаў італьянскі пісьменнік Эры Дэ Лука, вядомы, між іншым, тым, што вывучыў ідыш і іўрыт, каб перакладаць Біблію, чытанню якой кожны дзень прысвячае гадзіну часу, хоць і заяўляе, што не верыць у Бога.

З адказаў Папы Францішка ў рамках праграмы «Ойча наш» таксама нарадзілася аднайменная кніга, якая з’явіцца ў кнігарнях Італіі 23 лістапада.

Абноўлена 03.11.2017 14:54
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Спагадлівасць - гэта праява Божай
Міласэрнасці, адзін з сямі дароў Святога Духа