Пошук

20.04.2022 11:10   Паводле: Vatican News
Фота: lavoce.it

18 красавіка, у Велікодны панядзелак, Папа Францішак узначаліў на плошчы святога Пятра малітоўнае чуванне са школьнай моладдзю з італьянскіх дыяцэзій, якая прыбыла ў Ватыкан у агульнанацыянальнай пілігрымцы.

«Учора мы прынялі святло ўваскрослага Езуса, Які перамог цемру смерці. На жаль, густыя хмары па-ранейшаму азмрочваюць нашу эпоху.

Апроч пандэміі, Еўропа перажывае жахлівую вайну, а ў шматлікіх рэгіёнах Зямлі несправядлівасць і насілле руйнуюць чалавека і планету», — адзначыў Пантыфік, словы якога перадае Беларуская рэдакцыя парталу Vatican News. На яго думку, у гэтай сітуацыі самую высокую цану плаціць падрастаючае пакаленне, чые мары аб будучыні растоптваюцца.

«Многія браты і сёстры ўсё яшчэ чакаюць святла Вялікадня», — дадаў Святы Айцец.

«Ёсць нямала момантаў, калі жыццё падвяргаецца цяжкаму выпрабаванню, калі мы як ніколі адчуваем сваю слабасць, безабароннасць і самоту. У такой сітуацыі не трэба саромецца слова „баюся“», — зазначыў Папа, маючы на ўвазе прачытаны падчас набажэнства ўрывак з Евангелля паводле святога Яна (21, 13–19).

У ім ішла гаворка пра тое, як ноч, калі вучні закінулі сеткі, але нічога не злавілі, змяняецца раніцай, калі ім з’явіўся Хрыстус: яны зноў закінулі сеткі і не маглі іх выцягнуць ад мноства рыбы. Тады апостал Ян сказаў: «Гэта Пан!» Калі Пётр пачуў гэта, падперазаўся вопраткай, бо быў голы, і кінуўся ў мора.

Папа Францішак заклікаў маладых вернікаў не баяцца сваіх парываў і смела кіравацца юнацкай інтуіцыяй, давяраючы ва ўсім Пану.

«Езус працягвае заклікаць кожнага: „Ідзі за Мною“», — падкрэсліў Папа, нагадаўшы, што Марыя была прыкладна таго ж падлеткавага ўзросту, калі бясстрашна і з даверам рушыла за незвычайным пакліканнем — стаць Маці Езуса.

Сустрэча пад дэвізам Seguimi — «Ідзі за мной» — была арганізавана Канферэнцыяй Біскупаў Італіі. У ёй узялі ўдзел каля 50 тыс. маладых вернікаў ва ўзросце ад 12 да 17 гадоў. Іх суправаджалі каля 60 біскупаў, святары, законніцы і законнікі, катэхеты і лідары каталіцкіх асацыяцый і рухаў.

Абноўлена 20.04.2022 11:27
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Спагадлівасць - гэта праява Божай
Міласэрнасці, адзін з сямі дароў Святога Духа