Пошук


З 8 па 10 сакавіка ў кляштары сясцёр кармэлітак Дзіцяткі Езуса ў Брэсце прайшлі велікапосныя рэкалекцыі для моладзі пад назвай «Тактыка дзеяння Бога ў жыцці чалавека».

Праграма рэкалекцый была даволі насычанай і ўключала штодзённы ўдзел у святой Імшы, споведзь, асабістыя і супольныя малітвы, Крыжовы шлях, прагляд фільмаў і разважанне над тэкстамі Святога Пісання.

Тэматычныя канферэнцыі на аснове біяграфіі св. Тэрэзы Авільскай праводзіў а. Генрых Валэйка OCD з Мядзеля.

У атмасферы поўнай цішыні і засяроджанасці ўдзельнікі мелі магчымасць духоўна аднавіцца і паглыбіць свае асабістыя зносіны з Езусам.

Якім чынам Бог дзейнічае ў жыцці чалавека? На гэтае пытанне моладзь магла знайсці адказ, прааналізаваўшы не толькі жыццёвы шлях св. Тэрэзы Авільскай, але і шматлікіх герояў Старога Запавету. Гэта гісторыі сына Якуба Юзафа, Майсея, каралевы Эстэры і іншых.

Розныя думкі выклікаў таксама прагляд фільма «Востраў» Паўла Лунгіна. Імі ўдзельнікі падзяліліся ў апошні дзень рэкалекцый.

Бог па-рознаму дзейнічаў у жыцці св. Тэрэзы і старазапаветных герояў: праз іншых людзей, крызісныя сітуацыі, перашкоды, выпрабаванні, поспех, цуды і шматлікія дары… Яго тактыка, як было заўважана,таксама можа праяўляцца і ў нашым жыцці. Але важна ніколі не губляць даверу да Бога, памятаючы, што ў Яго свае планы, якія неабходна пазнаць і прыняць.

Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Дух хоча жыць у нас –
мы пакліканы да вечнага жыцця