Пошук

13.04.2021 13:09   Тэкст: С. Анастасія Маргун CSSH / Фота: С. Самуэла Садоўская CSSH / Catholic.by

11 красавіка ў парафіі Божай Міласэрнасці ў Асіповічах адбылася адпустовая ўрачыстасць. Цэлебрацыю святой Імшы ўзначаліў Біскупскі вікарый для горада Магілёва і Магілёўскай вобласці  біскуп Аляксандр Яшэўскі SDB.

У гаміліі  іерарх нагадаў, што свята Божай Міласэрнасці ўстанавіў сам Езус, паведаміўшы праз святую сястру Фаўстыну Кавальскую, што гэта адзіны і апошні паратунак для чалавецтва.

У гэты дзень паўсюдны Касцёл моліцца аб міласэрнасці для свету і заклікае людзей быць міласэрнымі.

Як сцвердзіў біскуп, на старонках Святога Пісання захавалася сведчанне пра Божую дабрыню і любоў, аднак зразумець усю сутнасць Божай міласэрнасці дапамагаюць менавіта падзеі Пасхальнага Трыдууму.

У Вялікі чацвер, як адзначыў іерарх, Езус устанавіў сакрамэнты святарства і Эўхарыстыі, якія не могуць існаваць адзін без аднаго і якія з’яўляюцца дарамі міласэрнага Бога для збаўлення чалавека.

У Вялікую пятніцу Езус з крыжа даў людзям самае дарагое, што меў на зямлі, — сваю Маці, і з таго моманту Марыя стала Маці для кожнага чалавека. Гэта, як падкрэсліў біскуп Аляксандр, таксама дар Божай міласэрнасці. З крыжа Езус прабачае злачынцу, які пакаяўся, і праз гэта паказвае шлях да прабачэння — шчырае пакаянне.

Езус, будучы прыбітым да крыжа, маліўся да Бога Айца аб прабачэнні для ўсіх, пакідаючы нам прыклад, як трэба прабачаць. І гэта, як дадаў біскуп, асабліва актуальна ў сітуацыі крызісу ў нашай краіне.

Вялікдзень — гэта радасць змёртвыхпаўстання. Біскуп нагадаў, што ўваскрослы Езус увайшоў да апосталаў праз зачыненыя дзверы і прынёс ім супакой, дар Духа Святога і моц  адпускаць грахі. Устанаўленне сакрамэнту пакаяння было чарговым дарам міласэрнага Езуса. 

Гэты год аб’яўлены ў Беларусі «Годам народнага адзінства». Але, як падкрэсліў біскуп Аляксандр, каб дасягнуць адзінства, патрэбны павага да кожнага, пакаянне і прабачэнне.

«І аб гэтым трэба маліцца», — заклікаў іерарх.

На заканчэнне гаміліі іерарх у малітоўным закліку прасіў Божай дапамогі для кожнага чалавека, каб, па прыкладу Збаўцы, людзі кіраваліся міласэрнасцю ў сваім жыцці. «Дары Божай міласэрнасці няхай дапамагаюць нам на шляху, які вядзе да дома Нябеснага Айца», — заключыў біскуп Аляксандр Яшэўскі SDB.

Абноўлена 13.04.2021 13:11
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Бог заўсёды чакае нас.
Ён ніколі не губляе надзеі і заўсёды прабывае побач.