Пошук

02.04.2021 22:23   Фота: Вольга Савіцкая-Гузлова / Catholic.by

1 красавіка, у Вялікі чацвер, у магілёўскай катэдры Унебаўзяцця Найсвяцейшай Панны Марыі і святога Станіслава цэлебрацыю святой Імшы Хрызма ўзначаліў біскупскі вікарый для Магілёўскага рэгіёну біскуп Аляксандр Яшэўскі SDB.

У літургіі ўзялі ўдзел святары магілёўскай часткі архідыяцэзіі, кансэкраваныя асобы і вернікі.

На пачатку іерарх павіншаваў духавенства з днём устанаўлення святарства. «Я цешуся прысутнасці маіх сабратоў у святарстве, якія прыбылі з парафій Магілёўшчыны на літургію благаслаўлення святога алею, якая цесна звязана са служэннем святара. Наш Пан Езус Хрыстус пажадаў, каб былі святары, якім Ён даручыў асвячэнне вернікаў праз цэлебрацыю Эўхарыстыі і сакрамэнтаў», — адзначыў дапаможны біскуп Мінска-Магілёўскай архідыяцэзіі, звяртаючыся да душпастыраў, якія кожны дзень падыходзяць да алтара, каб складаць ахвяру Пана.

«Эўхарыстыя з’яўляецца цэнтрам усіх сакрамэнтаў, крыніцай і ззяннем ласкі,— падкрэсліў іерарх у гаміліі. — Некаторыя сакрамэнты рыхтуюць да Эўхарыстыі, а іншыя з’яўляюцца ў пэўным сэнсе яе вынікам. І менавіта ў рукі святара Езус уклаў гэтыя скарбы».

Як дадаў біскуп, для святара гэта гонар і адначасова адказнасць, бо штодзённая цэлебрацыя сакрамэнтаў і Эўхарыстыі можа суправаджацца досведам «цёмнай ночы», калі знікае запал, і вера перастае быць гарачай.

«Сакрамэнты былі ўстаноўлены для людзей. Таму трэба іх удзяляць як мага больш, раздаваць, — працягваў іерарх. — Роля святара заключаецца ў тым, каб для атрымання ласкі сакрамэнтаў добра падрыхтаваць душу — сваю і вернікаў. <…> Мы павінны адарвацца ад прамінальных дабротаў гэтага свету, каб быць здольнымі прывязацца да Бога».

На заканчэнне гаміліі іерарх заахвоціў святароў у прыгожае свята Вялікага чацвярга адрадзіць веру ў скарб, які Езус уклаў у святарскія рукі праз сакрамэнт пасвячэння.

«Просім Марыю, Маці ўсіх ласкаў, каб яна ўсцяж дапамагала нам спасцігаць глыбіню ўстаноўленых Езусам сакрамэнтаў, каб асвячацца самім і асвячаць нашых вернікаў», — маліўся біскупскі вікарый для Магілёўскага рэгіёну.

Падчас Імшы адбылося благаслаўленне алею хворых, катэхумэнаў і кансэкрацыя алею хрызма.  

На заканчэнне Імшы вернікі павіншавалі прысутных святароў і біскупа Аляксандра з іх святам.

Абноўлена 02.04.2021 22:24
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Спагадлівасць - гэта праява Божай
Міласэрнасці, адзін з сямі дароў Святога Духа