Пошук

03.02.2021 12:14   Фота: Вольга Магала / Catholic.by

2 лютага, у свята Ахвяравання Пана, Ганаровы Мітрапаліт Мінска-Магілёўскі арцыбіскуп Тадэвуш Кандрусевіч наведаў Ракаў, дзе разам з мясцовымі вернікамі і іх пробашчам ксяндзом канонікам Дзмітрыем Барылам памаліўся ў касцёле Маці Божай Ружанцовай.

Святую Імшу ў гэты святочны дзень іерарх цэлебраваў у інтэнцыі падзякі за духоўную падтрымку і салідарнасць ракаўскіх вернікаў падчас яго чатырохмесячнага выгнання і за малітву аб хутчэйшым вяртанні на радзіму.

На пачатку Імшы адбылося традыцыйнае благаслаўленне грамнічных свечак.

У прамоўленай гаміліі арцыбіскуп Тадэвуш Кандрусевіч звярнуў увагу на духоўнае значэнне свята Ахвяравання Пана, якое часам называюць «святам сустрэчы Старога Запавету з Новым».

«Сённяшняе свята — гэта таксама свята Божага святла, якое сімвалізуе святло грамнічных свечак», — падкрэсліў арцыпастыр.

Ён дадаў, што Езус стаў святлом для ўсіх народаў.

«Яго Евангелле — гэта сонца, якое ніколі не заходзіць у цемры грахоўнага свету. <…> Нягледзячы на супрацьстаянне сучаснага свету, мы, хрысціяне, павінны быць святлом Хрыста, якога сімвалізуе запаленая грамніца, каб гэтым святлом асвячаць іншых людзей.

Падчас грамадска-палітычнага крызісу, які перажывае наша радзіма, для паспяховага і мірнага вырашэння неабходна Божая дапамога», — сцвердзіў арцыбіскуп Кандрусевіч, зазначыўшы, што Марыя ў далёкім 1917 годзе ў Фаціме прадказвала непазбежныя няшчасці, звязаныя з адыходам ад Бога, і заклікала да навяртання і малітвы. Іерарх з горыччу канстатаваў, што сёння менавіта адмаўленне ад Бога з’яўляецца першапрычынай шматлікіх праблем і крызсаў, у тым ліку і ў нашай краіне.

«Сёння наша грамадства і Касцёл нясе вельмі цяжкі крыж, ахвярамі якога стала шмат людзей. Аднак у такі складаны час нашай гісторыі неабходна памятаць, што крыж вядзе да ўваскрасення.

Не будзем жа баяцца крыжа нашай гісторыі. Панясем яго разам з Езусам, і тады Ён стане знакам новай надзеі, якой наш народ так чакае», — заклікаў Ганаровы Мітрапаліт Мінска-Магілёўскі.

Сваю гамілію ён традыцыйна завяршыў кароткай малітвай:

«Марыя, Божая Маці Грамнічная, выпрасі ў свайго Сына ласку, каб у грахоўнай цемры сучаснага свету мы былі светачамі Хрыста, які дае новую надзею, нават насуперак надзеі».

Абноўлена 03.02.2021 12:35
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Спагадлівасць - гэта праява Божай
Міласэрнасці, адзін з сямі дароў Святога Духа