Пошук


25 снежня, ва ўрачыстасць Нараджэння Пана, рэдакцыя парталу Catholic.by на чале з дырэктарам ксяндзом доктарам Аляксандрам Уласам выказвае сардэчныя віншаванні ўсім чытачам і іх блізкім.

Усемагутны Бог, нараджаючыся як малое дзіця, прымае на сябе стан вялікай слабасці. Ён гэта робіць, каб гісторыя збаўлення здзейснілася «ў надзеі, насуперак надзеі» (пар. Рым 4, 18) — менавіта ў нашай слабасці. Вельмі часта мы ў нашых думках перакананыя, што Бог перамагае, карыстаючыся выключна тым, што ў нас добрае і шляхетнае, аднак, па сутнасці, большасць Яго планаў рэалізуецца праз нашыя слабасці і нягледзячы на іх. Пан укладае свой скарб у крохкі гліняны посуд, каб не намі, а моцаю Божаю было здзейснена ўсё, што мы робім (пар. 2 Кар 4, 7).

Рэдакцыя парталу Сatholic.by жадае, каб прыняцце малога Езуса ў сваё жыццё дапамагло кожнаму з нас пераадолець слабасці; каб кожнае сэрца было напоўненае такой верай, якая была ў Марыі.

Яна, не разумеючы ўсіх неспасцігальных планаў Найвышэйшага, спадзявалася на Божае Слова, на яго ўскладала сваю надзею. Гэта адбывалася і ў радасці і цішыні Бэтлеемскай ночы, і ў пакуце і цярпенні Галгофы і Крыжа.

Няхай гэтая надзея, ускладзеная на Бога, якая ўвесь час дапамагала Марыі, напоўніць нашыя думкі, сэрцы і жыццё, каб, ідучы жыццёвым шляхам, мы мелі моц заўсёды выбіраць Дабро.

Абноўлена 25.12.2021 15:26
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Спагадлівасць - гэта праява Божай
Міласэрнасці, адзін з сямі дароў Святога Духа