Пошук

13.05.2018 15:08   Catholic.by

Кожны чалавек рухаецца наперад, ідзе ў будучыню. Чалавек, народ, чалавецтва. Ісці наперад — гэта не толькі ісці ў нагу з часам, пакідаючы за сабой учарашні дзень. Ісці наперад — гэта значыць набліжацца да мэты, як пра гэта казаў святы Ян Павел ІІ.

Урачыстасць Унебаўшэсця Пана, якую мы святкавалі 10 мая, гэта жыццё Касцёла са сваімі цяжкасцямі і трывогамі. Езус не пакідае нас адных. Ён з намі ў Эўхарыстыі, нават калі мы Яго не бачым, як апосталы. Ён ідзе наперадзе нас. Галоўнае — не збочыць з Яго шляху і трымацца мэты.

Дарагая моладзь! Паслухайце адну прыпавесць.

Маладая дзяўчына з цяжкасцю на платнай аснове скончыла ўніверсітэт. Як кажуць, дапамагалі ўсёй грамадою, але пасля першага месяца працы, атрымаўшы заробак, яна крыху засмуцілася.

Грошы невялікія, а столькі ўсяго хочацца набыць — і памаду, і духі. Таму, калі ёй прапанавалі зарабіць больш, не вагалася. Так яна пачала прадаваць на  базары. І гандаль ішоў добра...

Аднойчы на базары дзяўчына пачула, як нейкія людзі клічуць на дапамогу: камусьці стала дрэнна. Як і іншыя, яна пабегла паглядзець і пачала ўжо набіраць нумар хуткай дапамогі... І толькі праз імгненне яна зразумела, што сама таксама ўрач. Дзяўчына прыгадала свае ўрачэбныя ўменні і выратавала чалавека.

Пытанне апосталаў: што мы будзем мець, калі пойдзем за Табой? А ці ведаем мы адказ на гэта пытанне? Ён дадзены Хрыстом у Евангеллі, але ці хапае нам цярплівасці, смеласці і часу, каб адкрыць Святое Пісанне і атрымаць адказ Хрыста?..

Тады твой шлях і тваё жыццё набудуць сэнс. Пане, Ты — дарога, праўда і жыццё. Трымай мяне моцна на маім шляху да Цябе. Дазволь мне распазнаць Божую праўду і напоўні маё жыццё Тваёй прысутнасцю.

Абноўлена 01.06.2018 16:52
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Бог заўсёды чакае нас.
Ён ніколі не губляе надзеі і заўсёды прабывае побач.