Пошук

26.06.2013 20:25  

Каментарый да літургіі

«Гавары, Пане, бо слухае слуга Твой».

Кожная Імша, у якой удзельнічаем, з’яўляецца непаўторным скарбам з Неба. Хоць часам можа падавацца, што ўсё дзеецца аднолькава, тыя ж адказы, тыя ж жэсты… Але ёсць тая частка, якая заўсёды значна змяняецца – літургія Божага слова, тое, што нам падрыхтавана менавіта на сёння, каб маглі ад усяго сэрца сказаць: «Гавары, Пане, бо слухае слуга Твой». Вельмі важна, каб дадзенае нам багацце не было змарнавана праз духоўную ляноту, страту ўважлівасці і даверу да Бога.

Каментарый да літургіі слова


«Пакінь мёртвым хаваць сваіх мёртвых, а ты ідзі і абвяшчай Валадарства Божае».

У гэтым фрагменце Евангелля Езус можа падавацца нам вельмі суровым, бессардэчным. Але на самой справе зусім наадварот. Езус клапоціцца пра збаўленне свету і паказвае, што за дробнымі жыццёвымі справамі губляецца нешта больш важнае. Валадарства Божае абвяшчаецца ў сучасным свеце шматлікай колькасцю людзей, гэта не толькі святары ці сёстры законныя, але і свецкія людзі. І ўсіх іх яднае тое, што Богу яны прысвячаюць час, які дадзены на зямлі. Шмат людзей задаюцца пытаннем: колькі часу ў дзень прысвячаць Богу? І адказ вельмі просты: прысвячаць столькі часу, колькі хацелі б, каб Ён прысвячаў вам.

Малітва вернікаў

Да Бога Усемагутнага, нашага Стварыцеля, узнясём пакорныя малітвы:

  • Молімся за Святы Касцёл, каб яднаў людзей ва ўзаемнай веры, надзеі і любові.
  • Молімся за папу Францішка і ўсіх біскупаў свету, каб палымнеючым сэрцам прапаведвалі Божае слова.
  • Молімся за ўсіх новаахрышчаных, каб з кожным днём усё больш узрасталі і ўзмацняліся ў веры.
  • Молімся за сужэнцаў, каб будавалі сямейныя адносіны на надзейным падмурку, якім ёсць Езус Хрыстус.
  • Молімся за нас, тут сабраных, каб заўсёды хапала часу на Бога, які чакае сустрэчы з намі.


Просім Цябе праз Хрыста, Пана нашага. Амэн.

Падрыхтавала Рэгіна Гасанна Атрашкевіч ОРs

Абноўлена 25.09.2017 11:23
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Дух хоча жыць у нас –
мы пакліканы да вечнага жыцця