Пошук

12.03.2013 00:00  

Каментарый да літургіі

Сучасны чалавек, сучасны свет прагне справядлівасці. Справядлівасці, якая не адкідвае прабачэння, міласэрнасці, спачування, якая будзе бараніць годнасць кожнай чалавечай асобы, а не асуджаць і забіваць.

Сёння Езус дае нам прыклад адносін да тых, хто згубіўся ў сваім жыцці, але таксама і да кожнага бліжняга. Як жа часта мы так лёгка асуджаем свайго бліжняга, «топчам» яго, бо прагнем паказаць усім наўкола сваю важнасць, бо хтосьці нам перашкаджае ў нашай кар’еры і г. д.

Усе нашы намеры, словы і ўчынкі маюць свой пачатак у нашым сэрцы. Калі ў ім ёсць месца для Хрыста, калі мы прыходзім са шчырым прагненнем на Эўхарыстыю, то ў нас не будзе панаваць зайздрасць, нянавісць, зло і асуджэнне.

Падчас сённяшняй Эўхарыстыі будзем прасіць Хрыста, каб вызваліў нас ад пыхі і самадастатковасці. Будзем прасіць прабачэння за кожную крыўду, учыненую бліжняму, за праяўленую абыякавасць да тых, хто быў у патрэбе.


Каментарый да літургіі слова

Чарговая нядзеля Вялікага посту паказвае нам Бога, які падае руку грэшніку, які заўсёды прабачае і нястомна чакае яго навяртання. «Застаўся адзін Езус і жанчына…» Чаму так здарылася? Бо ўсе зразумелі, што не маюць права асуджаць іншага, бо і самі не без граху. Менавіта гэта павінен усвядоміць сабе кожны і імкнуцца да скрухі ўласнага сэрца, а не да кідання камянямі ў кожнага, хто стане на нашым шляху.

Скіраваныя ж словы «ідзі і адгэтуль больш не грашы» — гэта заклік да таго, каб распачаць новае жыццё разам з Хрыстом. І будаваць яго на любові і прабачэнні Езуса, а не на людской справядлівасці. Словы «звярніцеся да Мяне ўсім сваім сэрцам» гучаць сёння для кожнага.


Малітва вернікаў

Да Бога, які з’яўляецца крыніцай міласэрнасці і прабачэння, скіруем нашыя просьбы:
  1. Молімся за Касцёл Хрыстовы, каб нястомна абвяшчаў Божае вучэнне. Цябе просім…
  2. Молімся за кіруючых дзяржавамі, каб клапаціліся аб справядлівасці і супакоі ў сваіх краінах і шанавалі годнасць кожнага чалавека.
  3. Молімся за людзей, якія пагарджаюць іншымі, каб зразумелі, што, адкідваючы свайго бліжняга, адкідваюць самога Хрыста.
  4. Молімся за памерлых, якія пры жыцці ўскладвалі свае надзеі на Бога, каб радаваліся прабыванню ў Валадарстве Нябесным.
  5. Молімся за нас, прысутных на гэтай Эўхарыстыі, каб мы ніколі не асуджалі іншых, але заўсёды прыходзілі ім на дапамогу.
Просім Цябе, Езу, прымі нашыя малітвы і навучы нас жыць у супакоі і згодзе. Праз Хрыста, Пана нашага. Амэн.

    Падрыхтавала с. Марына Брылёнак

    Абноўлена 25.09.2017 11:23
    Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

    Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    Папа Францішак

    Дух хоча жыць у нас –
    мы пакліканы да вечнага жыцця