Пошук

16.11.2012 00:00  
Каментарый да літургіі

 

Усё, што мы маем, маем ад Бога. Ён адарыў нас сваімі дарамі: ласкай, любоўю і збаўленнем. Праз сваё жыццё, веру і добрую волю, мы павінны памнажаць даброты, атрыманыя ад Бога. Падчас гэтай Эўхарыстыі станем перад Богам, як слугі, з пустымі рукамі. …Нашыя сэрцы скалечаны грахом, аслаблены адсутнасцю стараннасці і малой верай. Памолімся аб прабачэнні і дапамозе, каб мы маглі ісці шляхам, які вядзе да неба. 

Каментарый да літургіі слова

Паслухаем, што Пан Бог абяцае нам у канцы часоў. Якія прыгожыя Яго абяцанні. Калі ўсё скончыцца, убачым неба, анёлаў і кнігу, у якой запісанна імя кожнага з нас.

Аўтар Паслання да габрэяў нагадвае нам, што Пан Езус згадзіўся скласці Богу Айцу ахвяру за нашыя грахі і выканаў абяцанне. Ён памёр за нас на крыжы, праз сваю ахвяру забраў віну чалавека і адчыніў нам дарогу да неба. Аднак важна, каб мы хацелі пайсці па гэтым шляху.


Малітва вернікаў

Да Бога, які дае нам збаўленне і дары, неабходныя для яго дасягнення, прадставім нашыя просьбы.

          1. Просім, каб Касцёл дапамагаў людзям ісці дарогай да неба.
          2. Просім, каб хрысціяне былі заўсёды падрыхтаваныя да сустрэчы з Богам.
          3. Просім, каб бацькі перадавалі сваім дзецям найперш духоўныя каштоўнасці.
          4. Просім, каб людзі бедныя і церпячыя ўзбагачалі Касцёл праз свае цярпенні і ахвяры, а таксама не былі пазбаўлены клопату і матэрыяльнай дапамогі.
          5. Просім, каб памерлыя ўвайшлі ў радасць Пана, атрымаўшы ўзнагароду за жыццё на зямлі.
          6. Просім, каб у супрацоўніцтве з Хрыстом мы заўсёды былі гатовыя да сустрэчы з Табою, Божа. Дай нам сілы на гэты тыдзень і на выкананне нашых штодзённых абавязкаў.

          Божа, які ўзбагачаеш людзей рознымі дарамі, учыні, каб служылі іншым праз сваю працу і жыццё. Просім, пачуй нас і выслухай нашыя просьбы. Праз Хрыста, Пана нашага. Амэн.

          Падрыхтавала с. Людміла Леўдаровіч

          Абноўлена 25.09.2017 11:23
          Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

          Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

          . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
          Папа Францішак

          Спагадлівасць - гэта праява Божай
          Міласэрнасці, адзін з сямі дароў Святога Духа