Пошук

03.07.2012 00:00  
Каментарый да лiтургii

Кожную нядзелю мы прыходзім у касцёл, каб праслаўляць Бога. Сёння задумаемся, наколькі поўна кожны з нас удзельнічае менавіта ў гэтай Імшы. Спеў, шчырая малітва, сканцэнтраванасць. Кожны момант мае свой асаблівы сэнс. Паставім перад сабой пытанне: ці мае вочы сапраўды звернуты да Пана?


Каментарый да літургіі слова

На шляху нашага жыцця мы сустракаемся з рознымі цяжкасцямі. Складанасці на працы і дома, канфлікты са знаёмымі і незнаёмымі людзьмі. Усё гэта разбурае гармонію, якую дае нам Бог.

Сёння ў літургіі слова мы чуем: «Найбольш ахвотна буду хваліцца сваёй слабасцю, каб жыла ўва мне моц Хрыста. Таму ўпадабаў я слабасць, пагарду, нястачы, ганенні, уціск за Хрыста, бо, калі я слабы, тады моцны». Калі ў розных жыццёвых сітуацыях будзем адчуваць сябе слабымі, узгадаем гэтыя словы і шчыра даверымся Богу — крыніцы дабра і любові.

Малітва вернікаў

Узнясём нашыя малітвы да Бога, які заўсёды аберагае сваіх дзяцей.
  1. Дапамажы, Божа, у нашых слабасцях, каб жыла ў нас моц Хрыста Уваскрослага.
  2. Пане, злітуйся над тымі, хто церпіць ад цяжкіх хваробаў, каб адчулі Тваю любоў.
  3. Молімся за святароў, каб сваім прыкладам заўсёды заклікалі людзей да жыцця з Богам.
  4. Молімся за сужэнствы, каб умацоўваліся ў веры, надзеі і любові.
Усемагутны Божа ў Тройцы Адзіны, будзь побач з намі ў кожную хвіліну жыцця, каб мы заўсёды крочылі шляхам збаўлення і святасці.

Падрыхтавала Рэгіна Атрашкевіч

Абноўлена 25.09.2017 11:23
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Бог заўсёды чакае нас.
Ён ніколі не губляе надзеі і заўсёды прабывае побач.