Пошук

22.12.2013 12:33  

Каментарый да літургіі

“Божае Нараджэнне — міг трыyмфальнай святасці!”

Гэта час, калі сэрца кожнага з нас перапаўняе радасць, любоў і супакой. Бо Збаўца нарадзіўся! Бог сярод нас! Гэта падзея, якая надае сэнс нашаму часам вельмі заклапочанаму і няпростаму жыццю. Дае надзею і напаўняе шчасцем.

У гэты асаблівы час адкрыем нашыя сэрцы насцеж, каб Божае Дзіця напоўніла яго сваімі ласкамі і дарамі, з якімі прыходзіць на гэты свет.

Няхай наш удзел у Эўхарыстыі будзе сапраўднай удзячнасцю за бязмежную любоў Бога Айца, за Любоў, якая нарадзілася ва ўбогай стайні.

Каментарый да літургіі слова


“Слова сталася целам і пасялілася між нас, і бачылі мы славу Ягоную”.

Божае слова, якое мы пачуем падчас сённяшняй Эўхарыстыі, прасякае пачуцце радасці і шчасця. Так, прарок Ісая кажа пра пасланца, “які абвяшчае мір і нясе радасць”. Прарок запэўнівае, што Бог ніколі не пакіне свой народ, але заўсёды будзе побач. Таксама дае надзею: “усе межы зямлі ўбачаць збаўленне”.

У сваю чаргу, з Паслання да Габрэяў мы даведаемся, што Бог прамаўляе да нас праз свайго Сына. А гэта значыць, што, прымаючы Хрыста і Яго вучэнне, мы прымаем Божае Слова ў сваё жыццё.

Малітва вернікаў

З сэрцам, поўным удзячнасці за Божую любоў, якая праявілася ў нараджэнні Хрыста сярод нас, скіруем да Нябеснага Айца нашыя просьбы:

  • За Паўсюдны Касцёл, каб, не зважаючы на перашкоды, нёс людзям Еввангелле і сведчыў пра бязмежную любоў Бога да кожнага.
  • За кіруючых дзяржавамі, каб заўсёды шанавалі годнасць усіх людзей і клапаціліся аб найбольш патрабуючых.
  • За хрысціян, якія церпяць пераслед альбо знаходзяцца ў цяжкай сітуацыі, каб спазналі супакой, з якім Хрыстус прыходзіць на зямлю.
  • За сем'і, каб сваю еднасць будавалі на шчырай любові і прабачэнні.
  • За памерлых, каб змаглі сузіраць Божае Аблічча ў Нябесным Валадарстве.
  • За нас, прысутных на святочнай Эўхарыстыі, каб нашыя сэрцы заўсёды былі адкрытыя для Хрыста.


Божа, пачуй нашыя просьбы, якія з верай і пашанай кіруем да Цябе. Амэн.

С. Марына Брылёнак

Абноўлена 25.09.2017 11:23
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Бог заўсёды чакае нас.
Ён ніколі не губляе надзеі і заўсёды прабывае побач.