Фота Аўдыё Відэа  
be  ru  pl  en  de info@catholic.by
Гэта архіў старой версіі сайта. Новая версія знаходзіцца па адрасе catholic.by
Навіны з Беларусі



«Падарожжа дылетанта» ў вёску Раготна — беларускі Парыж шляхцічаў Завішаў
31.05.2017 11:34

У новым падарожжы Юрый Жыгамонт накіраваўся ў вёску Раготна, якая знаходзіцца ў Дзятлаўскім раёне Гродзенскай вобласці. На працягу доўгага часу мястэчка было ўладаннем шляхцічаў Завішаў. Мінскі ваявода Крыштаф Завіша ў сваіх мемуарах 17 стагоддзя нават называе Раготна Парыжам.

 
Запісам калыханкі «Ціхая ноч» звычайныя матулі павіншавалі беларусаў з Божым Нараджэннем
19.01.2017 14:10

12 матуль і 29 іх дзяцей павіншавалі беларусаў з Божым Нараджэннем у відэароліку калыханкі «Ціхая ноч». Гэты ролiк стаў першым крокам у рэалізацыі больш маштабнай ідэі — стварэнні CD-альбома калыханак на беларускай мове (народных, аўтарскіх, у перакладзе з іншых моў на беларускую) — сумесным праекце этна-гурта Vuraj і брэндынгавага агенцтва Fabula.

 
«Калядныя вечары на Залатой Горцы»: запіс канцэрта «Духоўныя традыцыйныя песні беларусаў»
17.01.2017 10:59

У касцёле Найсвяцейшай Тройцы (святога Роха) на Залатой Горцы ў Мінску (пр. Незалежнасці, 44А) працягваюцца канцэрты і выступленні, прысвечаныя Божаму Нараджэнню. Прапануем запіс чарговага канцэрта — Духоўныя традыцыйныя песні беларусаў (Алесь Лось, колавая ліра).

 
Рэкалекцыі на Catholic.by з ігнацыянскімі разважаннямі. Заканчэнне
08.01.2017 06:58

Пасля рэкалекцый вельмі важна азірнуцца назад і зрабіць некаторыя высновы. Цалкам магчыма, што ты глядзіш цяпер на Езуса новымі вачыма, бо сустрэўся з Ім нечакана і асабіста.

 
Рэкалекцыі на Catholic.by з ігнацыянскімі разважаннямі. Сёмая адвэнтавая антыфона
06.01.2017 00:00

Рэальнасць цярпення заўсёды з’яўлялася праблемай любой рэлігіі. Канешне, мы б хацелі, каб Бог знішчыў усе пакуты. Але якім коштам? Ці будзе гэта азначаць канец таго створанага свету, які мы ведаем?

 
Рэкалекцыі на Catholic.by з ігнацыянскімі разважаннямі. Пятая адвэнтавая антыфона
25.12.2016 06:15

«Бог вымушаны працаваць над душой таемна і ў цемры, бо калі б мы добра ведалі, што адбываецца, і якая Таямніца, пераўтварэнне, Бог і Ласка задзейнічаныя для нас, у рэшце рэшт, мы спрабавалі б кантраляваць альбо спыніць увесь працэс».

 
Рэкалекцыі на Catholic.by з ігнацыянскімі разважаннямі. Чацвёртая адвэнтавая антыфона
18.12.2016 06:00

Вялікай колькасці людзей на свеце не хапае самага неабходнага. Нас нават можа паралізаваць усведамленне велізарнай колькасці патрэбаў і праблемаў свету. Іх цяжар нас прыгнятае. Мы не бачым перад сабой дарогі праз гэты цёмны лес. Езус Хрыстус гаворыць нам, што Ён з’яўляецца гэтай дарогай.

 
Рэкалекцыі на Catholic.by з ігнацыянскімі разважаннямі. Трэцяя адвэнтавая антыфона
11.12.2016 06:02

У Ісаі мы чытаем: «Выйдзе парастак з пня Есэевага, і атожылак з кораня ягонага прынясе плод». Есэй быў бацькам караля Давіда, і габрэі верылі, што Месія будзе паходзіць з роду Давіда. Хрысціяне лічаць, што ў Езусе споўніліся прароцтвы. Корань Есэя — гэта продкі Езуса, а Ён, у сваю чаргу, — парастак, які стане кветкай жыцця.

 
Перадкалядная акцыя місіі «Чыстае сэрца»: святы Мікалай дасылае віншаванні дзецям
06.12.2016 09:43

У чарговы раз дабрачынная місія «Чыстае сэрца» распачынае акцыю «Святы Мікалай адказвае». Каб дзіця атрымала віншаванне ад святога, бацькам неабходна толькі паведаміць паштовы адрас.

 
Рэкалекцыі на Catholic.by з ігнацыянскімі разважаннямі. Другая адвэнтавая антыфона
04.12.2016 07:09

Сёння, каб знайсці цішыню і супакой, мы будзем вучыцца паўтараць вельмі важнае слова. Усведамі, дзе ты знаходзішся… як сябе адчуваеш… што з табой адбываецца… аддай гэта ўсё Богу… Потым папрасі ў Бога тое, чаго прагнеш у сённяшняй малітве.

 
Рэкалекцыі на Catholic.by з ігнацыянскімі разважаннямі. Першая адвэнтавая антыфона
27.11.2016 00:00

Большасць людзей здольныя глыбей увайсці ў малітву, калі паклапоцяцца пра свой унутраны супакой. Таму ў пачатку кожнай штодзённай малітвы мы будзем прапаноўваць адно практыкаванне супакою і праводзіць вас праз яго.

 
Рэкалекцыі на Catholic.by з ігнацыянскімі разважаннямі. Уводзіны
25.11.2016 13:26

Сардэчна вітаем усіх на адвэнтавых рэкалекцыях, падрыхтаваных айцамі езуітамі. Кожныя рэкалекцыі даюць шанец адысці, аддаліцца ад штодзённай напружанасці, малітоўна паразважаць над станам сваіх адносінаў з Богам, з людзьмі і са светам, у якім мы жывём. Перыяд Адвэнту, калі мы рыхтуемся да свята Божага Нараджэння, з’яўляецца цудоўнай магчымасцю заглыбіцца ў разважанні такога роду.

 
Адвэнт на Catholic.by: рэкалекцыі з ігнацыянскімі разважаннямі
25.11.2016 13:23

Распачынаецца Адвэнт — час надзвычайны, напоўнены радасным чаканнем Нараджэння Пана. Варта імкнуцца перажываць гэтае чаканне, як і кожны дзень у жыцці, у паўнаце: скіроўваючы сэрца і думкі да Найвышэйшага, кіруючы крокі да святыні і канфесіянала, чытаючы Святое Пісанне, прымаючы ўдзел у рэкалекцыях.

 
Ліст на ўрачыстасць Хрыста Валадара Сусвету ад супольнасці Міждыяцэзіяльнай вышэйшай духоўнай семінарыі імя святога Тамаша Аквінскага ў Пінску
19.11.2016 22:45

Урачыстасць Хрыста Валадара Сусвету ў Касцёле на Беларусі з’яўляецца асаблівым днём малітвы за клерыкаў і ўсіх пакліканых да Божай службы. Гэта таксама дзень збору ахвяраванняў на патрэбы духоўнай семінарыі. З гэтай нагоды семінарыйная супольнасць звяртаецца да вернікаў з лістом падзякі.

 

 
Ксёндз Валянцін Станкевіч: святы Валянцін — прыклад ахвярнай любові, якая не баіцца смерці
14.11.2016 14:51

Нядаўна ў сеціве з’явіўся дакумент упраўлення адукацыі Віцебскага аблвыканкама, у якім сказана аб забароне святкавання Хэлоўіна і Дня закаханых у навучальных установах. Калі пра Хэлоўін Касцёл выказваецца негатыўна, то стаўленне да Дня закаханых неадназначнае.

 
<< Першая < Папярэдняя 1 2 3 4 Наступная > Апошняя >>

Старонка 1 з 4
Пры выкарыстанні матэрыялаў сайта спасылка на Catholic.By абавязкова.